fredag 6. september 2013

JULAFTEN I MYRA

 

Det var en slik morgen som kan sammenliknes med julaften som barn: man er så spent at det tar laaang tid før man sovner, og når man våker, spretter man ut av senga i gledesrus, for så å oppdage at klokka bare er fem... -Det var meldt sol, sjø.
 Etter en tidlig høst med regntunge morgener og null duggnettbilder, var jeg litt i overkant spent da Yr spådde stor sol mellom kl. 06 og 12.00 denne morgenen. Med vekkerklokka på fem, halv seks og seks hadde jeg mildt sagt helgardert meg. Jeg ville ikke risikere at motivet mitt tørket inn fordi jeg ikke var der i tide...Jeg skjønner at "utenforstående" synes det høres noe merkelig ut, når vi fotografer er så på hugget og løper til skogs før døgnets normale levetid, bare på grunn av noen edderkoppnett. Det blir ikke bedre når jeg sier at "jeg må rekke lyset" (en morgen med kommende sol). -Spesielt hvis jeg også begynner å snakke om jesuslys i samme slengen... Vel, nok om det.

 Jeg var altså fullstendig på tuppa, og aldeles desperat etter spindelvev, dråper og morgenlys. Jeg var ikke tung å be da orkesteret av ei vekkerklokke satte i gang, og etter en halvtime lå jeg i myra, med en sti av kaffe etter meg gjennom skogen... Julaften var i gang...-Og treet var ferdigpynta da jeg kom til skogs.

PS. Jeg fikk det jeg ønsket meg.

12 kommentarer:

 1. Du har fått lønn for tidlig start på dagen. Spesiellt likte jeg 4, 5, 7 og åtte.

  SvarSlett
 2. herlig fortelling og kjempe fine bilder!

  SvarSlett
 3. Og jula varer helt til påske? Flotte bilder, kjenner meg igjen i historien ;)

  SvarSlett
 4. Takktakk! Hyggelig at både tekst og bilder faller i smak. Jula varer helt til påske ja, Andreas. -Og fra påske til jul igjen, tydeligvis... :-)  SvarSlett
 5. Herlig innlegg Ingebjørg. Kjenner meg igjen i "galskapen" når mann går inn i "fototransa". Flotte bilder også. Bilde nr 3 er virkelig flott.

  SvarSlett
 6. Nydelig Ingebjørg. Det er jo forståelig når menig mann ser rart på oss når vekkerklokka stilles på 04 eller 05 en søndags morgen for å rekke lyset:-) Men vi som er ute vet bedre! Så er der jo herlig å dele stunden via stemningsfulle bilder i etterkant. Syntes nr 4 var veldig spennende.

  SvarSlett
 7. Herlig serie! Bilde nr.1 og 8 blir mine favoritter her

  SvarSlett
 8. Flotte stemninger i ord og bilder fra skogen en grytidlig morgen. Ganske morsomt med kicket vi naturfotografer kan få av å hoppe opp 5 om morran på jakt etter nye motiver...

  SvarSlett
 9. Takk for tilbakemeldinger Ivar, Vidar, Jarl og Jan-Rune. Det er alltid stor stas når dere tar dere tid til å skrive noen ord. Interessant å se hvilke bilder dere favoriserer også.

  Artig å se at flere kjenner seg igjen i både transe og galskap. For en gjeng!! :-)

  SvarSlett
 10. Flott fanget spindelvev - særlig det første bildet!

  SvarSlett
 11. Herlig historie og bilder! Kjenner selv at det kribler inni meg når jeg leser dette, føle gleden av morgenlys, dråper og spindelvev. Liker best nr 4 og nr 8. Det beste er at det enda er noen muligheter for samme lykke, høsten har så vidt startet :)

  SvarSlett

Jeg tar imot kommentarer på både tekst og bilder med stor takknemlighet.