tirsdag 16. oktober 2012

I Valdres med Jensen
Nå har jeg vært med på noe jeg aldri har vært med på før! Jeg har faktisk ikke vært borti lignende. Forrige uke var jeg nemlig med Kai Jensen på fototur. En ny opplevelse, først og fremst fordi jeg ikke er vant til å fotografere med andre, men også fordi det var Kai. -Og da går det jaggu fort for seg, med en nesten sjelden entusiastisk begeistring for hver en føggel eller lysglimt i forbifarten! Turen var også en perfekt oppkjøring til høstmøtet i Norske Naturfotografer (NN) som ble holdt i Valdres denne helg. Fotomodusen var på plass, for å si det sånn.

Når jeg er ute og fotograferer, kan planen være å komme meg til ei bestemt myr, en istapp jeg synes godt om, eller et vann oppi høgget her. Men ofte kommer jeg ikke fram fordi jeg havner i grøfta på vei dit, og der blir jeg gjerne liggende... Timene går fort, og det er ikke sjelden jeg har frosset fast i isen fordi jeg mister begrep om tid og sted. Det var det ingen fare med i Valdres. Jeg har aldri sust gjennom en så variert og rik motivverden på så kort tid før. Her var det bare å boltre seg i høstfarger, tykk stemningståke, holy jesuslys, vinter, is, frost, og ett insekt... Dette var gøy!!

Det som er artig med å være med en annen fotograf, er hvordan vi opplever samme sted, men ser så ulike motiv. Mens Kai falt for denne koia, havna jeg langflat på svaberget hvor jeg la min elsk til stråene under. Jeg kom aldri fram til koia, selv om den hadde sin sjarm.
Falketind og Uranostind var fine de... 
Men det var denne isen også!

 
-For ikke å snakke om lyset...
 Dette ble jo en reine Valdreskavalkaden. Jeg har såklart et par til bilder på lur, men jeg får legge ut flere senere, så ikke begeret renner over fullstendig. Jeg fikk såklart god tid til nærfotografering, selv om det kanskje ikke hørtes sånn ut. Men vent å se ;-)

Tusen takk for turen, Kai!


Se Kai sin blogg og bilder fra turen her: http://villmarksbilder.no/blogg

19 kommentarer:

 1. Det første bildet var strålende flott!

  SvarSlett
 2. Kai er den beste turkompisen du kan ha når du skal ut å fotografere. Har det aldri så moro som da.

  SvarSlett
 3. Takk for det, Gunnar! Jeg forstår veldig godt hva du mener, Bent! Lo godt hele veien :)

  SvarSlett
 4. Ser ut til at dere har hatt en flott tur når jeg ser på bildene du presenterer her. Mye fint, men likte spesielt godt bilde nr.6,7,8 og 9. Så må jeg jo nevne til slutt, at det var jo ikke så verst det portrettet av Kai heller da :)
  Ser frem til å se resten av bildene fra turen

  SvarSlett
 5. Hei igjen Ingebjørg! Mange takk for hyggelig turselskap. Gøy at du trivdes på turen. det var morsomt å ta deg med på en slik rundtur. Flotte bilder fikk du også ser jeg :-) Hyggelig å høre Bent, Takk Jarl...

  Min turversjon ligger her http://villmarksbilder.no/blogg/entry/valdresekspressen

  SvarSlett
 6. Hei og takk for sist på NN møtet. Herlig å møte personer som brenner og engasjerer seg SÅ mye i det man driver med og får resultater med personlig preg. Bildene fra dagen før møtet er utrolig flotte og her kan jeg også se at du har blitt inspirert av Kai sin mer tradisjonelle fotografiske stilart. Det å dra på tur med folk som har så mye energi som han gjør at man blir hypa opp og mulighetene for bilder er overalt. at man inspirere hverandre til å gå i nye retninger er gull verdt.
  Gleder meg til å se mer av bildene dine, skjønte at dere hadde tatt noen tusen bilder, er sikker på at det er endel gull i de filene.
  Med vennlig hilsen
  Magnus

  SvarSlett
 7. Skjønner at dere har hatt en særs vellykket tur!

  SvarSlett
 8. Tusen takk for tilbakemeldinger! Det er ingen tvil om at dette var høstens høydepunkt for hva som angår tur, Jarl! Kan også si meg enig i at bildet av Kai ble flott, men han er jo ikke vanskelig å fotografere heller :)

  Igjen, Magnus: Takk for ei knall helg, og inspirerende, herlige bildevisninger fra deg! Du har helt rett i at inspirasjon og opplevelser med andre er gull verdt. Turer som dette ga virkelig mersmak, og jeg gleder meg allerede til neste års høstmøte i NN.

  Og atter en gang, Kai: for ei uke!! Så mange lyspunkt på så kort. Gleder meg til å se fler bilder fra deg.

  Fint vi har fått lagt ut bevis for vår begeistring, Rolf :)

  SvarSlett
 9. Hei.... Takk for besøket :)
  Du har mange fantastisk bra bilder. Du har et øye for detaljer som mange kan misunne deg, deriblant meg. Blant disse bildene er det av isen min favoritt.
  Jeg elsker is :)

  SvarSlett
 10. Dejlig, alsidig turserie. Der er meget inspirerende at være på tur sammen og også at se resultatet fra andre, der har været på tur - de forskellige tolkninger af samme motiver og lokationer viser, hvor forskellige fotografer er - men også, hvor meget vi kan lære af hinanden. En fornøjelse at betragte dine billeder - som altid!

  SvarSlett
 11. Härliga bilder. Förstår er entusiasm efter denna tur.

  SvarSlett
 12. Helt åpenbart at dere har inspirert hverandre. Kult !! Hyggelige å treffe dere på NN møtet !!

  SvarSlett
 13. Flotte og varierte bilder Ingebjørg. Ser du har hatt en fin tur, jeg gleder meg til å se flere bilder:)Jeg har spesielt sansen for nr. 6,formatet du har valgt kler motivet veldig godt.Hærlig stemning!

  SvarSlett
 14. Artig formulert fra en tydeligvis vellykket tur i Valdres.
  Flotte bilder hele buketten. Nr 6 fikk litt ekstra oppmerksomhet:)

  SvarSlett
 15. Fantastisk moro å både se og lese. Du har ikke bare full kontroll over kameraet, men over ordet også, Ingebjørg! Nydelige bilder; særlig det første og det åttende! :-) Moro med Kai i full fræs også! Godt formidla portrett av den blide karen!

  SvarSlett
 16. Takk til alle for tilbakemeldinger og til dere som har vært innom og lurkikka! Kai er jo reine trekkplasteret og ga jaggu visningsrekord, så dette må vi gjerne fortsette med ;)

  Veldig trivelig at du liker isbildet best, Håkon. Da skal jeg se om jeg ikke finner ett til du kan like for neste utlegg... Jeg brukte litt tid i isen, koser meg skikkelig der (også).

  Sabla trivelig å treffe deg igjen også, Tom!

  Godt du poengterer formatet i seksern, Kristin. Selv liker jeg det godt, og med et slikt format føler jeg at jeg får understreket den gotiske inspirasjonen som kommer til uttrykk i de himmelhøye katedraler fra den tid. Jeg får iallefall en slik assosiasjon av bildet, jaja, opplevelsen også for den del...

  Og så må jeg jo slenge på at det er stas å få godord om formuleringene og, Torbjørn og Anne-Lise. Kai i full fræs er definitivt moro!

  God helg!  SvarSlett
 17. Synd jeg for en gangs skyld IKKE deltok på NNs høstmøte, så jeg har ennå ikke fått truffet deg. Men bildene dine har jeg kunnet la meg begeistre av lenge nå. Du går dine egne veier, og bra er det.

  Kai ja, det han knasker om dagene kan umulig være lovlig. Men gir fantastiske resultater, hæ?

  SvarSlett
 18. Underbara Bilder det här Ingebjørg.
  verkligen bra :)

  /PJ

  SvarSlett
 19. Takk for det, Dag og Peter!

  Jeg hadde jo håpet du var der, Dag. Da det ble ropt ut at det kom en trønderfyllt bil, trodde jeg jo at jeg endelig skulle få treffe deg. Men det var andre trivelige karer som ramla ut. Jeg får komme til Trøndelag :) Hva Kai knasker ja... Det var til enhver tid et fint lager med plommer i bilen. Men.. tror kanskje bare han er flink ;)

  SvarSlett

Jeg tar imot kommentarer på både tekst og bilder med stor takknemlighet.