tirsdag 30. august 2011

ALASKA - laks.


Jeg begynner smått om senn å komme inn og tilbake til hverdagen igjen. Litt etter litt blir bilder klargjort for bruk, men det gjenstår enda et par... -Heldigvis er høsten lang!  

Hverdagen ja - her presenteres den i form av laks, slik den hverdagslige drømmen faktisk utspilte seg i Alaska. 

(over: sockeye/reds) Nesten hele juli var fyllt med solskinn, varme dager og fulle glass champagne til lunch. Dette mens Clear Creek sildret forbi med lav, lavere og svært lav til stygglite vannstand. Men det skulle ikke vare lengre enn at vi akkurat fikk kjent på lavtvannproblematikken før det ble meldt regn. -Skikkelig regn. "Blautregn!" I starten av august ble det meldt nedbør for ti dager, og i første omgang fikk spåmannen rett. Det pøste ned, og elva steg imponerende raskt. Jeg og Nicoline så vårt snitt til å dra på eventyr i sør, og da vi kom tilbake etter tre dager, hadde gode gamle Chunilna Creek sneket seg oppi bekken like nedenfor hytta (Chunilna er det originale navnet på Clear Creek, som forøvrig ikke var så clear lengre). Henrik hadde vært nervøs for hyttene, og snakka om å sikre de med tau, bare i tilfelle hele elva skulle kutte svingen oppi høgget, for så å ta stien gjennom skogen og over tomta... -Kanskje mens vi sov også, bare for overraskelsens skyld. Men siden regnet avtok noen dager, skjedde ikke det. Helt greit!

Da bekken ved hytta hadde blitt skjenket av faderskapet, var det også slik at laksen fant veien opp. Over bekken går ei lita bro, og derfra kunne man stå på laksesafari til enhver tid. Det er derfra disse bildene av chum er fotografert.Snakk om tøffinger!4 kommentarer:

 1. Flotte bilder av laksen Ingebjørg, deilig å se "litt annerledes bilder" fra Alaska.... og det måtte jo selvfølgelig komme fra deg. Liker særlig godt det siste bildet. Tror bildene virker ekstra sterkt på meg fordi jeg nettopp har vært der sjøl. Inntrykkene er så sterke og så mange at det foreløpig er vanskelig å sortere dem. Det må være rart å komme "hjem" til Drammen etter en sommer i Alaska !

  SvarSlett
 2. Fine og absolutt annerledes bilder av laks i elv. Nr.4 og det siste er mine favoritter. Fisket dere der? Jeg hadde garantert ikke klart å stå stille og ta bilder av denne laksen, fangstmanninnstinktet hadde tatt helt overhånd... :-)

  SvarSlett
 3. Hjertelig takk, gutter!

  Jeg setter veldig stor pris på å høre at bildene skiller seg ut: det må vel være noe de fleste fotografer streber mot.

  Tom: å komme til Drammen etter en slik sommer, med eventyr, opplevelser og så nydelig natur hver eneste dag..!! -Det føles på mange vis tomt, og dagene går plutselig noe saktere enn hva jeg ble så vant til. Heldigvis har jeg studiet å syssle med, samt gode venner :) Og bildene, ikke minst!

  Stig Børre: Vi kunne fiske i bekken, og fangsten var nesten garantert... Både chum og ørret. Men da plasserte du riktig nok kroken i kjeften på dem, så det var mer artig enn spennende. Om du sto i ro på broa ei stund kunne du også ta laksen med nevene... :)

  Interessert i en fisketur? Henrik´s lodge anbefales på det sterkeste! Se her: http://www.xxladventure.travel/fiske/alaska/laksefiske-i-alaska/18ddc595-13ad-4a84-b2d4-7c3c02e9e506/1 (last ned pdf med mer info).

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Flotte og annerledes bilder. Mine favoritter blir de to første.Det jeg liker aller best er at alle bildene har din signatur også denne gangen:)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett

Jeg tar imot kommentarer på både tekst og bilder med stor takknemlighet.