fredag 14. mai 2010

TELETULL.
Det blir kanskje litt mye Hornøya i slengen nå, men da får dere bare se vekk. Jeg vil nemlig rose mitt mest brukte objektiv, Tamron 90mm, for at den steppa inn da 300mm-tela ble sjuk under fuglefotograferinga.
Sjuk og sjuk, jeg har vel visst det lenge, at gamletela er full av støv og rusk på de utroligste steder der det må til et av de minste miniskrujern for å få åpna og pussa reint. Og siden jeg er av den kvinnelige sorten, ligger det ikke slike verktøy i skuffa mi. Derfor har jeg bare levd med rusket så lenge jeg kunne, og begynt sparinga til ei ny tele. -Helt til macen min nå har starta med en flittig kortslutning, slik at sparepengene skifter mål fra tele til mac. Det er jo trivelig. Så får jeg finne meg et skrujern og en pusseklut fram til neste spareprosjekt...Men uansett: Tamron 90mm er jo beregna på nærbilder, men fungerer også til annet. Jeg har tidligere kun benytta den til makro, og er strålende fornøyd med det. Men på Hornøya kommer man jo så nært fuglene, så en kjekk 500mm blir nesten i største laget. Ja, 500mm er bare tull! Skjønner ikke hvorfor noen gidder å ha det egentlig..... ;)

3 kommentarer:

 1. Hei
  Dette var en storfin tur. Er glad for at æ var med å delt deinn her stoinna med dæ Ingebjørg.

  Roy

  SvarSlett
 2. Takk!

  Ja, det va en utrolig fin tur, og det er nok læng te æ kjæm over den ;) -Men får kanskje avvent litt me fleir bilda derifra. Æ e å vældi gla fer stoinna der Roy! Det va superromantisk.

  SvarSlett

Jeg tar imot kommentarer på både tekst og bilder med stor takknemlighet.