søndag 9. mai 2010

HORNØYA - lunde og skarv


Jeg har bestandig hatt en merkelig iver etter å se og oppleve lunda. Og ettersom jeg ikke er over gjennomsnittet interessert i fjærkre kommer dette noe overraskende på meg. Det triste uttrykket har fascinert meg veldig, og så har den jo de vakre fargene.
I fugleperspektivkontrast har jeg hatt nesten den samme iveren etter å komme nært innpå skarven også... Den er jo råtøff!

I helga gikk drømmen(e) i oppfyllelse, og jeg har for aller første gang i mitt liv betalt for å dra å fotografere. Det var definitivt verdt det, og opplvelsen i møte med frk. Lunde og herr Skarv står sterkt.

Hornøya anbefales på det sterkeste sterke!Øya var veldig romantisk mot oss...


(blunkende lunde)


Hornøyas punkere!

Toppskarven er rett og slett en kombinasjon av vakker og råtøff.

8 kommentarer:

 1. Hei !
  Har hørt litt om Hornøya.
  Men nå er det bekreftet fra deg. Du hadde sikker en flott opplevelse.
  Ikke alltid men får med naturen uten å betale litt for det, men alt har sin pris. Å drive med leik/ørn eller skjul utleiing krever mye arbeid/tilrettlagt/oppfølging for våre beste.

  Har tenkt meg ditt en tur neste år. Komme du med noe anbefalinger på årstider o.l

  Tusen takk for titten.

  mvh duy

  SvarSlett
 2. Flotte fuglebilder!

  Du burde legge ut bilder i galleriet på fugleforum.no

  SvarSlett
 3. Meget gode bilder, som passet godt i din fugleserie.
  Takk for titten
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 4. Dere hadde en fin tur og nydelige bilder. Sonja

  SvarSlett
 5. Flotte bilder =)

  Jeg visste ikke om Hornøya før forrige innlegg fra deg :O Blir det arrangert turer dit eller må man skaffe transport selv?

  SvarSlett
 6. Hyggelig at bildene faller i smak! :)

  Tja, nå har jo jeg kun vært der én gang da, Duy, så anbefalinger på årstid behøver ikke å klaffe sånn. Men tida hvor det er skikkelig liv der er jo nå i hekkinga (fra april og utover). Skulle jeg dra tilbake, ville jeg har reist før 1.mai, for da er det fri ferdsel på øya, og i tillegg er det god sjangs for å få med snøvær i bildene... Det gjør seg jo virkelig. Utpå høsten dabber det nok av, og på vinterstid vil det ikke være så lett å komme seg til øya. Jeg tror faktisk ikke at det er turer dit i hele tatt, i tillegg til at det sikkert ikke er så brafotolys og fugleliv. Så konklusjonen er: tidlig vår.

  Ja, turen og helga var fantastisk fin, Sonja!

  Artig at jeg kunnebidra med ny lærdom Alexander! Finnmark er stort... Det går båt dit omtrent hver dag i sessongen, men man må avtale med Vardø Havn for plass og ev. overnatting.

  SvarSlett
 7. I'm impressed! Make me miss Norway even more!

  Greetings from California

  SvarSlett
 8. Härliga bilder från Hornöja du fått med dig hem. Gillar de två kvällsbilderna på Lunne fåglarna. Fint ljus och en go stämmning i bilderna. Blir mycket inspirerad och besöka det vackra grannlandet i väster, med sin storslagna natur.
  /Christer K

  SvarSlett

Jeg tar imot kommentarer på både tekst og bilder med stor takknemlighet.