lørdag 4. juli 2009

LOFOTEN I SOMMER?

Nå er jeg tilbake til Lofoten og det resepsjonistiske smilet er på plass. Det er utrolig fint å komme tilbake hit hvor jeg skal tilbringe hele juli. Er det noen bekjente som skal til Lofoten i sommer, er det bare å sende en mail, eller stikke innom Lofoten folkehøgskole/Kabelvåg Vandrerhjem/Lofoten Sommerhotell. Kanskje er jeg å finne i resepsjonen :-)


Ettersom jeg ikke har rukket å ta noen bilder enda, slenger jeg med noen fra oppholdet i fjor. Her er det romvask med min beste kollega og venninne Elisabeth (høyre).


En bør ikke forvente at sola skinner døgnet rundt her, men uansett vær er Lofoten noe å oppleve med et smil om munnen..


Jeg treffer mange turister som er ivrige etter å se midnattsola. Hvor er den, når går den ned (!), hvor er det best å se den osv... Å se den er fint det, men å oppleve stillheten og alt rundt den, det er det som gir noe. Her er det midnatsollys på en holme i Kabelvåg.


Fjellet og utsikten... Vend deg utover, og du ser havet og evigheten, vend om og alle tinder strekker seg i det mektige landskapet hvor du har god grunn til å trekke på smilebåndet. Dette bildet er tatt fra Ørntindsaksla og ut mot Lille Molla.

6 kommentarer:

 1. Oioi, Elisabeth står til venstre på det øverste bildet. For å ha det oppklart :)

  SvarSlett
 2. Lofoten er vel drømmen for en landskapsfotograf med alle de flotte fjellene der oppe. Har ikke vært på disse kanter siden militærtjensten på Skjold men drømmer tilbake til den flotte naturen. Ikke umulig at jeg beveger meg nordover på søken etter nye motiv. Ha en fin sommer og lykke til med fotograferingen.

  Terje

  SvarSlett
 3. Hei
  Dette er et ønsket reisemål, men tror jeg kunne tenkt meg mer i aug/sep da luften er klarere..
  Ønsker deg en riktig god sommmer...gleder meg til du deler bilder utover høsten...

  monika

  SvarSlett
 4. Jeg har lenge tenkt på å reise opp til vakre lofoten. Landskapet er jo som du viser oss et glimt av her, storslått. Spekkhogger safarien de driver med lokker også.

  Ha en varm, fin og kjekk sommer.
  Knut Børge

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Reis heller hit en allslags sydenmål... :) Egentlig burde man ikke fått reist utenlands før man har vært innom Lofoten først!

  Lofoten er drømmen uansett fotograf, Terje ;) -For ikke å snakke om friluftsfolk.

  Det er nydelig her i aug.sept også ja, Monika. -For ikke å snakke om januar/februar! Vintersola gir et fantastisk lys. Men nå rundt disse midnattsoltider er det heller ikke så verst...

  Spekkhoggersafari hadde vært kjekt Knut Børge. Har ikke vært på det selv (bare fotoklassene som fikk en slik tur med lfhs i fjor, jeg gikk fjell).

  God sommer til dere tre også!
  Ingebjørg

  SvarSlett

Jeg tar imot kommentarer på både tekst og bilder med stor takknemlighet.