onsdag 4. desember 2013

RODENSTOCK
Fra tid til annen slipper jeg noen fotografiske hemninger og slenger meg i snøen med Rodenstocken. -Dette underfundige objektivet som ikke overlater noe til automatiske styringer.
Alt er en lek, samtidig som det er ramme alvor.
Ikke noe annet objektiv jeg kjenner til gir større teknisk utfordring eller krav om kjennskap, enn hva denne glassklumpen gjør.
Resultatene krever mye, både fra fotograf og betrakter. 
Det skal ikke være enkelt å treffe hver gang.  
-Desto gøyere er det når det skjer.

10 kommentarer:

 1. Liker..... Spesielt det fjerde bildet. Der ser jeg mye forskjellig i fjerdedelen nede til venstre. Kanskje lest for mye Stephen King bøker som har ordnet fantasien min, men liker det bildet veldig godt :)

  SvarSlett
 2. Gir mye spennende dette objektivet, ser jeg. Fine bilder!

  Tankevekkende det du skriver Ingebjørg. "Alt er en lek, samtidig som det er ramme alvor" - innertier! Hadde flere av fotografene bak strømmen av naturbilder hatt en sånn holdning, ville vi ha sett bedre bilder. Selv innrømmer jeg at første del av setningen rett som det er går på bekostning av andre del, hehe. Og det siste du skriver husker jeg min gode venn og mentor Jørn Bøhmer Olsen ofte gjentok for meg: Det SKAL ikke være lett, Dag!

  SvarSlett
 3. Ja ja hvis du har fotografiske hemninger så har vel de fleste andre av oss sekken full:-) Dette var bra!! Bilde nr 1 og 2 for min del.

  SvarSlett
 4. Takk skal dere ha alle som én :-) Artig å lese at firer´n setter i gang fantasien din, Håkon. Det tar jeg bare som et kompliment.

  Dag: ja, for meg er dette objektivet like mye lek, som med et hvilket som helst annet objektiv. -Og like mye alvor. Det er viktig å balansere det, og være litt kritisk til det man lager. -Litt ;-) Hyggelig at ordene også treffer deg.

  SvarSlett
 5. Härliga bilder. Poesi med ljus. :)
  /Jukka

  SvarSlett
 6. Dina bilder har minst sagt en personlig signatur! Otroligt vackert är det.

  SvarSlett

Jeg tar imot kommentarer på både tekst og bilder med stor takknemlighet.