torsdag 21. november 2013

STORMStormen kom ikke plutselig til Nord-Trøndelag forrige uke. 
Den hadde et forspill.


Vi pustet inn den ramsalte lufta i flere dager. Havet kokte med hvite bårer og oppvrimlet saltvannståke (rokkgala, lokalt). Sjøvann ble kastet over land, og saltpartikler ble ført gjennom lufta til de lå som et grått dekke på vinduer på flere kilometers avstand.

Det var en dag med skiftene vær av Trøndersk uforutsigbarhet og kvalitet. Det var den type vær som i det ene øyeblikk pisker hardt mot skuldre og lår, mens du i mørket strever for å holde ansiktet beskyttet under slagene fra haglebygen. Plutselig stopper uværet, og når jeg snur meg mot vinden igjen, er det sollys, som om det er en ny dag. Det eneste som binder alt sammen er vinden og bølgene.  Lyset gir en ekstra varme slike dager. 
Det er intenst, kontrastfyllt og levende. 
Det gir livskvalitet.

Det er ikke annet å gjøre enn å slå ut håret
og leve med.

:)11 kommentarer:

 1. Her var det mye bra bilder. Ruskevær er flott fotovær :)

  SvarSlett
 2. Veldig flott formidling av Trøndersk ruskevær. Nr 3 falt spesiellt i smak.

  Kommer vel heller ikke utenom det siste. Artig.

  SvarSlett
 3. Tusen takk, Håkon og Torbjørn! Det burde jo ikke hett uvær dette været, for det er jo bare vær. Skikkelig vær.

  SvarSlett
 4. Noen av dem er litt urolig å hvile øynene på, men strukturen i det siste er vakker, og selvportrettet er bare fantastisk! Du står nok i fare for å undervurdere akkurat det, av ren beskjedenhet.

  SvarSlett
 5. kunstnerisk dine bilder, kjempe bra Ingebjørg. ha en riktig god helg :-)

  SvarSlett
 6. Bra serie, med det siste som et suverent høydepunkt!

  SvarSlett
 7. Har var det mye snacks, lang lukkertid og flott lys gir spennende resultater. :-) Likte det første og selvfølgelig det siste best.

  SvarSlett
 8. Stor takk for gode tilbakemelinger! Det gleder meg at dere skriver noen ord. Du har helt rett angående selvportrettet, Knut-Sverre. Men faren er over nå ;-)

  SvarSlett
 9. Dette var gjennomførte bilder! Alt blir ikke bra bare man "veiver med kameraet på lang lukkertid". Her har du nok en gang vist at du vet hva du gjør, og gjør det bra! Kom selv nettopp inn fra en tur utpå Veiholmen i sterk storm - du store min tid som man lever når man er ute i slikt (u!)vær. Men bilder som dine fikk jeg ikke :-)

  /Dag R

  SvarSlett
 10. Lekkert!!! Liker tvisten du har på bildene dine ;)

  SvarSlett

Jeg tar imot kommentarer på både tekst og bilder med stor takknemlighet.