tirsdag 14. august 2012

GRIP SOMMERDAGENIdag kom det jagge en forbaska etterlengta sommerdag! For å få mest mulig sommerfeeling har jeg bare gjort sommerting, som seg hør og bør en sådan dag. 

Første post ble frokost i solveggen før jeg derpå tok kaffen i hengestolen hvor jeg attpåtil leste noen sider i ei bok. Jeg hang godt og ble passe grilla for ei stund. Kaffen ble for varm sola, så avisa ble lest i utkanten.

Omsider tok mamma og jeg turen til stranda så vi fikk litt sjøluft i håret og noen blenningstikk i fin samling på baksida av låra. Dette er jo obligatorisk en sommerdag. Sjøen var for arktisk til å bade i… Ettersom klokka omsider tikka mot middagstid, dro vi hjem og stekte en skikkelig fjellfisk som i nytelse ble inntatt på verandaen. -I solsteiken, såklart. Isbitene som duppa i sitronvannmugga rakk å smelte bort før de hadde gjort noen nytte av seg. 

Ettersom det ikke er sikkert vi får flere slike sommerdager i år, pakka vi sekken for å dra inn til et trivelig vann for å ta ettermiddagskaffe´n der. Jeg hadde i forveien vært på jordbærtur i hagen hvor resultatet ble rørt i en fykende fart ettersom vi skulle nyte vaniljeis til kaffen. Vi kunne jo ikke risikere at isen smelta bort, så vi måtte komme oss avgårde.

Vi fikk det travelt med å pakke sekken siden vi også skulle rekke å nyte sola inn ved dette vannet. Sekken gikk på rundgang mellom oss som skulle pakke den. Vi susa over fjellet, og ettersom jeg hadde hendene fulle av fotoutsyr før vi dro, anså jeg ikke sekken som mitt ansvarsområde å få med i bilen. Det gjorde heller ikke mamma og pappa… Derfor ble det hverken kaffe, is eller nyrørte jordbær på oss denne ettermiddagen. Men jeg så fram til å fotografere vannliljer. Det var ingen vannliljer akkurat der vi parkerte, eller i omkrets av den øya vi planla å koke kaffe på. Men på trass dro vi ikke derifra ettersom det sto skrevet i almanakken at vi skulle nettopp dit. Men jeg fikk tatt noen andre bilder. Det hører jo også med...Så: grip dagen! -Er det ikke det de sier?  

:)13 kommentarer:

 1. Hei Ingebjørg, skal si du fikk gjort mye denne dagen. Selv nyter jeg slike dager ved å sløve i skyggen :-) Fint knippe bilder, likte nummer en godt. Kos deg videre i sommer, det kommer sikkert flere god-dager...

  SvarSlett
 2. Åh vilken härlig berättelse du delade med dig av! Det blir ju inte alltid som man tänkt sig, men kan bli väldigt bra ändå! :)

  Hoppas att du får flera vackra sommardagar... och härliga fototillfällen! Jag fastnade för den översta vattenbilden som jag tycker är ursnygg!

  SvarSlett
 3. Litt ujevnt, men bilde 2 var særskilt bra - det gir assosiasjoner til glødende lava, selv om det er gjenkjennelig som vann. Spennende kontraster på alle plan.

  SvarSlett
 4. Verkar ha varit en fin dag, imponerande att hinna med så mycket och dessutom få med dessa fina bilder hem. Synd på kaffet och jordgubbarna dock.
  /Jukka

  SvarSlett
 5. Det tre første bildene var utrolig spennende og kreative! Likte disse veldig godt.

  SvarSlett
 6. Takktakk! :)) Uansett vær, så er det fint å være hjemme! Is&jorbær kan man jo ete uansett..

  Vel, heldigvis blir ikke alt som en hadde tenkt seg, Åsa! -Det ville jo blitt kjedelig. Enig med dere som liker det første vannbildet best. Hyggelig å lese!

  SvarSlett
 7. Hej Ingebjørg! Hver dag er en gave, vi skal sætte pris på! Når vejret er ekstra fint og fotoegnet føler jeg ofte, at det er den sidste dag nogensinde med fine forhold... Men så indser jeg, at alle dage er fine;) Jeg er meget begejstret for billederne 1-3, den blå vandspejling er fantastisk! Jon:)

  SvarSlett
 8. Hei!
  Mange fine bilder fra deg, som vanlig! Selv likte jeg nok best bilde nr. 1 og 2, men nr 2 som en liten favoritt.

  SvarSlett
 9. Takk skal dere ha, Jon og Jarl! Ja, at hver dag er en gave skal ikke glemmes! Da kan livet fort bli tamt.. Nå er det jaggu sol og fotografisk igjen, så det er vel bare å hive seg rundt og finne kamera... :)

  SvarSlett
 10. Hei !
  Artig beskrivelse av en dag hvor en god del om ikke alt går på skinner, bra utnyttet fotodag til tross for at det en del viktige saker ble igjen hjemme. 1, 2 og tre er favoritene i denne serien, - god helg !

  SvarSlett
 11. Alltid lika roligt att titta in här på din blogg! Mycket fina bilder. Den översta är grym! :) Som ett samtal mellan två par.

  SvarSlett
 12. Flott Ingebjørg, og vannliljene vr rett og slett NYDELIGE !!

  SvarSlett
 13. Hei, og takk for tilbakemeldinger, gutta! En samtale mellom to par ja.. den var fin, Mats :)

  SvarSlett

Jeg tar imot kommentarer på både tekst og bilder med stor takknemlighet.