tirsdag 7. juni 2011

SALSNES !

Er du ikke kjent med denne skatten av ei bygd, så bør du bli det. Det er nemlig jækla fint her!! At bygda ikke kvalifiserer seg til betegnelsen "tettsted" er ingen hemmelighet, men synd er det likevel at det er så mange tomme hus her... Jepp, ta hintet: flytt hit!


Her kan vi skryte av å ha fine fjell med nydelige fiskevann, kystskog og annen skog, lakselv, strender, kysten, storhavet, innsjø og et par urbane ting som skole og barnehage... Og bare 4 mil til Namsos!
Salsnes Kro / Strandstua. Her tjente jeg mine første gryn fra jeg var 13 år og i fem år framover fra dengang da. Strandstua er en arkitektonisk perle av en desverre nedlagt restaurant og lokalbutikk. Heldigvis skal det bygges ut småbåthavn et steinkast unna inngangsdøra, og det vil på nytt bli liv igjen der til neste sesong!  
Pålene er selve kjennemerket i bygda og stødige som de er, står de igjen som beviset på en svunnen tid der bygda yret av liv. Den gang da mannfolk var arbeidskarer og drev tømmer fra Salen.

11 kommentarer:

 1. Ok, så får jeg prøve å se Salsnes da, en gang jeg kjører nordover. ;o)

  Stemningsfull serie. Som enkeltbilde henger jeg meg mest opp i nr 1.

  SvarSlett
 2. Det holder ikke, Øyvind. Du må nok komme i ens ærend! ;) Takktakk!

  SvarSlett
 3. Salsnes er oppskrytt Ingebjørg!! :-) Det er du som greier å fremstille plassen som Yellowstone!! Ole M

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder av en naturperle i namdalen. I Norgesmålestokk har Salen et av de vakreste landskapene jeg kjenner til. Kystgran som går helt ned i strandkanten. sandstrender der det ikke finnes noe spor av plastdunker, søppel eller noe som helst av noe slag. Svaberg og stupbratte fjell som gjør deg liten og stor på samme tid. Rullesteinfjærer, gamle furutrær som ruver utover vannet, og små naturidyller som lurer rundt hver en odde. Storørret som lurer i strandkanten og om du er riktig heldig så kan det også være selveste Salmo Salar som hogger på kroken. Om dere aldri har sett Salsvatnet fra båt, ja da har dere virkelig ikke opplevd en vesentlig del av Norges natur. Jeg gleder meg til neste gang jeg skal på tur innover der.
  R

  SvarSlett
 5. Nå tror jeg det er sjalusien som taler, Ole Martin!! ;-)

  Jækla sant, Roy! En av de fineste turene jeg har hatt på Salsnes var fra båt innover Salsvatnet! :-)

  SvarSlett
 6. Skal vurdere det den dagen det er direkte flyrute fra Gardermoen til Salsnes. ;o)

  SvarSlett
 7. Ole: Flatanger er jo nesten litt fint det også da...

  Øyvind: dan dagen det går direkte fly fra Gardemoen til Salsnes kommer aldri. Men direkte til Namsos derimot! Det er kanskje ikke så lenge til. Jeg kan være taxi derfra!

  SvarSlett
 8. Nydelige bilder :) Mine favoritter: #2 og #5

  Beate :)

  SvarSlett
 9. I går ettermiddag fikk jeg jeg se Salsnes for første gang (!), så pålene og fikk flashback til denne serien. Men jeg fór bare forbi i racerfart dessverre. Og tenkte på at om jeg hadde hatt bedre tid, skulle jeg invitert meg til en kaffeprat hos deg om du var hjemme.

  SvarSlett
 10. Utrolig artig at du suste forbi, Øyvind! Spesielt etter å ha frisket opp og lest kommentarene dine under serien her ;) Samtidig: fryktelig dumt at du hadde det travelt! Jeg hadde hatt kaffen og vaffelkaka klar vet du. Fotoværet den dagen var kanskje ikke så mye å skryte av. Du får stoppe ved neste anledning.

  SvarSlett

Jeg tar imot kommentarer på både tekst og bilder med stor takknemlighet.