mandag 19. april 2010

en kveld ved EKKERØY.
Jeg er fra Salsnes, bor i Alta, men er mye i Vadsø. -Og ved Vadsø ligger Ekkerøy. Et naturreservat med fuglefjell hvor krykkja holder til. Eller: krykkjene...


Her er tusenvis av dem! Jeg er ikke vant til krykkjer fra Salsnes, og første gang jeg hørte dem syntes jeg de sa "no dør æ, no dør æ". Det var ved Å i Lofoten. Siden hører jeg ikke annet når jeg hører dem...


Ravna er en flittig fiende ved krykkjeberget. Denne karen samarbeidet med en annen, og de sveipet nedover berget på omgang. Hele fjellet var levende. Her er det IKKE krykkjene som jager ravna, jeg bare lurer dere... ;)

18 kommentarer:

 1. Ekkerøy er herlig. Jeg var der i fjor, og kommer sannsynligvis tilbake i år.

  Fine bilder, spes nr 3 er særdeles stemningsfullt.

  SvarSlett
 2. Lekre og stemningsfulle bilder dette Ingebjørg. Enig med Øyvind at nummer 3 var bra!

  Knut Børge

  SvarSlett
 3. Flotte bilder av fugl i flokk :) Likte spesielt stemningen i de to første :)

  SvarSlett
 4. Takk skal dere ha! Skjønner du kommer tilbake ja, Øyvind... Det har jeg også gjort ;) Jeg holder til i Salttjern når jeg er her, så det er ikke lange biten til Ekkerøy.

  Personlig liker jeg det første best, mens opplevelsen var best i nr 3...

  SvarSlett
 5. Flott skue og knallbra bilder. Faller mest for de tre første, bra!

  SvarSlett
 6. Lurer på hvor mange eksponeringer jeg har tatt på Ekkerøy gjennom årene. En rask sjekk i Lightroom viser at 20 prosent av bildene mine er kodet med Ekkerøy! To tredeler av dem er også kodet med krykkje.

  Det var ekstra fint der søndag (i går) formiddag, da nysnøen hadde smeltet og laget lekre istapper mellom reirhyllene på skyggesida.

  Kunne godt tenke meg å dreie fjellet noen grader vestover. Kveldssola blir litt tidlig borte.

  SvarSlett
 7. Herlig! De to første er nydelige, men for min del blir bilde 3 det som gir den "rette stemningen". Lyset i vanndråpene/sjøsprøyten gir en flott dybde i bildet:-) Dessverre er det ikke mye av slikt her på indre østland... Nei, må nok nordover:-)

  SvarSlett
 8. Stilige bilder Ingebjørg. nr 3 var jo skikkelig knall. Krykkjer er hærlige.
  Ekkerøy ja, tenk at jeg ennå ikke har vært der, enda det kun er en halvtimes kjøring med båt fra hytta. Må nok få kommet meg dit jeg også snart:)

  SvarSlett
 9. jeg skal også til Ekkerøy i år og disse flotte stemningsbildene fikk meg til å ønske at jeg kunne dra tidligere!

  SvarSlett
 10. Flotte bilder!
  Ser ut som en plass en vestlending burde tatt seg en tur til :)

  SvarSlett
 11. Skjønner godt du har mange bilder derfra ja, Knut-Sverre. Jeg var der søndag faktisk, men snudde da det sto så mange biler der... Jeg får ikke til å fotografere når det er så mange ukjente rundt... :)Dro og kjørte hund og fotograferte ryper istede ;) Nydelig!

  Gjermund - det er ikke sjøsprøyt i nr tre. Alt er krykkjer, bare at noen ligger i skyggesida.

  På tide med en tur da ja, Kristin! Det burde jo være obligatorisk når du har hytta så nært!

  Jeg var der i fjor utti mai, og dette var en helt annen opplevelse. Det var mye mer liv og fugl enn jeg noen gang kunne ha sett for meg. Så ja, skjønner du gjerne skulle ha reist tidligere Christian. Det er nå det skjer, og om litt dabber det kanskje av noe.

  Ja, spesielt vestlendinger burde tatt en tur, Geir Ole :p Men det er fint for trøndere også..

  SvarSlett
 12. Ja, der ser du! Det var neimen ikke lett å se, iallefall ikke for en Østlending :-) Krykkjene glitrer som gull og i mitt stille sinn så jeg vanndråper/sprut i forkant av Krykkjene. Glitrende :-)

  SvarSlett
 13. Riktigt dekorativa och snygga bilder. Gott!

  /Mats

  SvarSlett
 14. Det hadde sikkert gjort seg med vanndråper også, Gjermund :) -Visuelt sett, men ikke opplevelsesmessig. Da fikk du iallefall se bildet på to ulike måter, og fint er jo det. -For en Østlending.

  Takk Mats!

  SvarSlett
 15. Mang inspirerende bilda på bloggen din, Ingebjørg! Bli no bare flinkar og flinkar du også:) Likt spesiellt bilde nr 3.

  SvarSlett
 16. Flotte og inspirerende bilder. Drar dit for første gang om 14 dager... Gleder meg:o)

  SvarSlett

Jeg tar imot kommentarer på både tekst og bilder med stor takknemlighet.