torsdag 21. januar 2010

LYSSJOKK


Lyset denne dagen var så treffende på meg at jeg rett og slett fant det vanskelig å fotografere. Jeg hadde ikke opplved maken til kombinasjon av frostrøyk og lys tidligere, og derfor var det en utfordring for meg å konsentrere meg om foto når naturopplevelsen ble så stor. Jeg fikk vel i grunn meg med kun litt av hvert før det var over etter noen timer.

Det er slik for meg mange ganger. Jeg synes at naturen, området eller enkelte motiv er så slående lekre og fascinerende, at jeg får trøbbel med komponering og fotografisk tankevirksomhet. Jeg må ta meg sammen, puste og fokusere for å virkelig få til noe. Snakk om følsomhet! -Og snart blir det lysfest i Finnmark også!

9 kommentarer:

 1. æ va der i lag med dæ og ferstår veldi godt. Det va utruli flott, og ja, vanskelig å konkretisere pluss dåli ti å vanskelig vinkel på lyset...

  Roy

  SvarSlett
 2. Ja... Godt du delt opplevelsn lamme mæ! :) Herre fræssn et av det førstan æ tok, da vi hadd vinkeln rætt. Takk!

  SvarSlett
 3. Et nydelig bilde Ingebjørg. Utrolig med stemning!

  SvarSlett
 4. Hehe som jeg kjenner meg igjen. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har tatt dårlige bilder for at det var for overveldende. Jeg har lært meg å slappe av og heller oppleve i slike stunder. Legge vekk kamera.

  SvarSlett
 5. Stemingsfullt og vakkert!

  Jeg forstår så godt, så godt hva du mener med at sansene kan gå i spinn ved store opplevelser.

  Selv ble jeg satt helt ut av spill da en havørn stupe 5-6 ganger ned på samme fisk. Jeg skalv, og fikk ikke et eneste brukbart bilde fra den seansen.

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 6. Kjempefint bilde! Spesiell situasjon ja, det er bare å knipse i vei :)

  SvarSlett
 7. Fint å se at dere forstår. Jeg regna ikke med så mye annet i grunn, naturfotografer vet vel dette her i seg selv. Jeg har aldri fotografert havørn Knut Børge, men kan forstå magasuget...

  Og Christian: jeg knipser ikke, jeg fotograferer ;)


  God helg!

  SvarSlett

Jeg tar imot kommentarer på både tekst og bilder med stor takknemlighet.